Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Pajala IF A-lag Damer Innebandy

Följ

A-lag Damer Innebandy

Följ oss för uppdateringar
Följ
Pajala IF
Innebandy
A-lag Damer Innebandy
Tabell
Lag M V O F P
1 Notviken IK 12 11 0 1 33
2 Team Kalix 12 8 1 3 25
3 IBK Boden 12 7 2 3 25
4 K4 IF/IBF Argentum 12 8 0 4 24
5 Pajala IF 12 3 2 7 11
6 STIL 12 2 1 9 7
7 Gammelstads IF 12 0 0 12 0

Match

STIL

2 - 3
Porsöhallen
11 februari 2012
16:00

Pajala IF

Referat

Referat: STIL - Pajala IF

Jaha. Än en gång visar ni hur fantastiskt bra ni är! Och än en gång bjuder ni på en riktig rysare....

Inför match pratar vi om att det är viktigt att vi är med från början och att vi vågar spela vårt spel och inte bli stressade. Det funkar väl inte riktigt i början och STIL tar ledningen redan efter 1.22. Även efter målet är hemmalaget fortsatt vassare. Vi kommer inte riktigt in i matchen och får ägna oss åt försvarsspel och att jaga boll. Det blir även en hel del felpass från vår sida i inledningen som kunnat straffa sig. Men allt eftersom jobbar vi oss in i matchen. Vår förstalina med Evvis, Jani och Mikkis skapar fint tryck i ett av sina byten och kvitteringen hänger i luften. De radar upp chanser, men STIL fredar sig. Istället kommer vår kvittering i nästa byte då Laura, med en kanonpass, hittar Emma som lugnt kan sätta bollen i tomt mål. 16.52 får vi chansen i pp. Vi spelar stundtals bra med bra beslut och bra passningar, men samtidigt kan jag tycka att vi ibland har väl bråttom att söka avgörande, svåra passningar. Vi gör inget mål och 1-1 står sig perioden ut.

I andra är det vi som håller i taktpinnen och STIL som får jaga. Våra backar avväger de flesta situationer jättefint och bryter och sätter press i precis rätt lägen. Efter drygt fyra minuter stormar Laura fram efter kanten. Hon har ett fint skottläge men trasslar till det lite för sig och tvingas sparka bollen med sig vilket resulterar i att hon nästan kommer ur skottvinkel. Men precis innan vinkeln blir för snäv skjuter hon. Och vilket skott sen. En stenhård handledare rakt upp i nättaket. Minuten efter målet åker Evvis på en tvåa. Vår box jobbar bra och Elin gör ett par fina ingripanden och när två minuter gått kan Evvis hoppa in igen och konstatera att vi fortfarande är i ledningen. I detta skede av matchen spelar vi med stort självförtroende. Det bjuds på tunnlar, fina passningskombinationer och lite annat smått och gott. Vi skapar även en handfull riktigt bra målchanser men som vanligt är vi lite väl ineffektiva. STIL är inte alls ofarliga och Elin tvingas till ett par finfina räddningar i perioden. Inget av lagen gör några fler mål och 1-2 inför sista.

Sista perioden är den andra lik. Vi har ett visst övertag, men samtidigt vet vi att det behövs så lite och vår ledning är skör. Efter dryga minuten kommer nästa chans i pp för oss. Precis som i vårt förra numerära överläge blandar vi och ger. Stundtals bra för att i nästa moment ha för bråttom att hitta avgöranden. Inget mål för oss denna gång heller. Vi spelar fortsatt stabilt men ett mål till skulle känns så mycket tryggare. Chanser saknas inte men vi får inte till det riktigt. I en kontring har STIL en boll i insidan av stolpen och mitt hjärta slutade nog slå för ett ögonblick där. Vi trummar på och 8.19 chippar Jani in bollen till Evvis i slottet som på volley snyggt stänker in 1-3 och vi får lite arbetsro. Strax efter målet tar STIL time out. Matchbilden förändras dock inte utan vi sitter fortsatt i förarsätet. Efter halva perioden går Henta väl hårt åt en motståndare och vi får ägna oss åt boxplay i två minuter. Vår box tillsammans med Elin är fenomenal och vi är i fortsatt tvåmålsledning när Henta kommer in igen. 13.05 reducerar hemmalaget efter att vi inte riktig är med i markeringsspelet. Detta mål kommer aningen tidigt och det finns gott om tid att kvittera på. STIL får åxå ett gyllene läge till detta då Lina åker på en tvåa tid 15.27. Våra pålitliga boxplayforwards är väldigt trötta eftersom de varit inne på planen ett bra tag och jag tar time så de får vila upp sig. Även denna gång spelar vi felfritt med en tjej mindre och STIL skapar inte ett enda farligt läge. När vi klarat utvisningen spelar vi av resten av matchen på ett mycket, mycket bra sätt. Vi snurrar bakom mål i anfallszon och får med oss frislag efter frislag. Det ser ut som att tiden ska rinna STIL ur händerna men så med ca 20 sek kvar vinner de bollen och kommer i ett anfall. Vi jobbar dock hem lysande och hinner ställa upp en köttmur framför Elin och släpper inte till ngn farlighet. När jag tänker efter släpper vi nog inte till en enda farlighet efter STILs reducering. I bland är ni bara för stabila tjejer! Matchen slutar 3-2 till oss och vild glädje bryter ut.

I och med segern går vi om STIL i div 2 tabellen och i utv serien innebär segern att vi bara behöver ta en pinne till för att vinna hela skiten. Men givetvis går vi för full pott!

Elin stabil i mål. Lugn och säker och skapar trygghet plus att hennes utkast skar som en het kniv genom smör. Samtliga backar var bra. Lina springer och springer och springer och springer och vinner närkamper, Stina och Henta spelar smart och avväger de flesta situationer helt rätt. Men jag kan inte låta bli att imponeras lite extra av Inka som går från klarhet till klarhet och spelar så lugnt och moget trots hennes unga ålder. Laura giftig framåt, men jag skulle vilja att hon avlossade sitt skott oftare. Jani var bra med boll och hittade ofta öppnande passningar. Evvis var i sitt esse. Hon var överallt och skapade ena stunden kanonlägen framåt för att i nästa avvärja motståndaranfall långt ner på egen planhalva. När sådana här viktiga matcher skall avgöras känns det tryggt att ha henne i sitt lag. Även Mikkis, Emma och Agnes gjorde bra insatser.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Emma Norberg 1 1 1 0 2
Evelina Torneus 1 1 0 2 1
Jannica Eriksson 1 0 1 0 1
Agnes Holma 1 0 0 0 0
Henriikka Karlsson 1 0 0 2 0
Inka Kuusisto 1 0 0 0 0
Lina Norberg 1 0 0 2 0
Michaela Isaksson 1 0 0 0 0
Stina Muotka Pettersson 1 0 0 0 0
Tova Hjärtberg 1 0 0 0 0
Viola Kuusisto 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Elin Strandelin 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 29 okt 2011, 16:00 Pajala IF - STIL 2 - 2